Az oxidáció folyamán a sejtek szétesnek, és károsodnak a szövetek, amely ha nagy mennyiségben történik, már betegségről beszélünk. A rák is az oxidáció egyik következménye, az a súlyos betegség, amikor a szabad gyökök megtámadják a sejteket, és a sejtmagba jutnak. Az antioxidáns a rák ellen is védelmet nyújt.
Védenünk kell szervezetünket, mert nem mindegy, mekkora mennyiségben vannak jelen testünkben a szabad gyökök. Ha figyelünk erre, rengeteg betegségtől óvhatjuk meg magunkat. Ahogy említettem, az antioxidáns a rák ellen is harcol, persze nem várhatunk százszázalékos biztonságot a betegségek ellen.
Az antioxidánsokat megtalálhatjuk főként a zöldségekben és gyümölcsökben, de különböző táplálék-kiegészítőkben is. Az utóbbiról vannak pozitív és negatív vélemények, de senki nem állítja, hogy haszontalanok. Mindenkinek saját antioxidáns bevitelre van szüksége, ezért ajánlott felkeresni az orvost, mielőtt elkezdjük szedni a táplálék-kiegészítőket. Az antioxidáns a rák ellen a napi adagból is kellő mennyiségben felszívódik.
Az eddig elvégzett kutatások alapján sajnos még nem bizonyították, hogy az antioxidáns a rák ellen mekkora hatást fejt ki, de biztosan nem árt, ha az ajánlott napi antioxidáns adagot juttatjuk be szervezetünkbe. A tudósok próbálják igazolni, hogy milyen hatásai vannak az antioxidánsoknak, de ez idáig arra jutottak, hogy az előrehaladott rákbetegségen már nem segít, sőt lassítja a kezelés hatását, az viszont biztos, hogy segít megelőzni a betegséget.