A zöld és fekete teákhoz hasonlóan, hatékonyságát tekintve antioxidáns a fehér tea is. Noha kevésbé ismert, a szintén a Camellia Sinensis növénycsaládba tartozó testvérei mellett, a fehér tea éppoly hatékony méregtelenítője szervezetünknek, mint azok. Hazánkban azért nem örvend még nagy népszerűségnek a fehér tea, mert a világon csak két területen lehetséges a termesztése: Dél-Kínában és Sri Lankán.
Ezeken a helyeken a fehér tea a halhatatlanság szimbóluma, mely egyedül a császárok kiváltsága volt, s mely úgy teaként, mint bőrön át alkalmazva jótékony hatást fejt ki. Az antioxidáns fehér tea lényege nagy antioxidáns tartalmában van, mely kétszerese a zöld teában találhatónak.
Emellett tartalmaz még vasat, mangánt, flavonoidokat, nikkelt, krómot és káliumot, melyek elengedhetetlen összetevői a szervezet optimális működésének. Az antioxidáns fehér tea legfontosabb tulajdonságai közé sorolható az immunrendszer erősítése, az öregedési folyamatok gátlása, a szív- és érrendszer védelme, gyulladáscsökkentés, daganat megelőzés, vérnyomáscsökkentés és csonterősítés.
Az antioxidáns fehér teában található vitaminok segítik a sejtek regenerálódását, az antioxidánsok pedig semlegesítik a sejtkárosító szabadgyököket és méreganyagokat. Külsőleg alkalmazva ránckisimító hatást fejt ki, regenerálja az ereket, és hidratálja a száraz bőrt, továbbá védelmet nyújt a környezeti behatások ellen. Teakánt igazi ritkaságnak számít. Elkészítésekor kb. 75 fokos vízzel forrázzuk le, 6-8 percig hagyjuk ázni benne, majd fogyasszuk el.