Cikkek a(z) Antioxidáns és Antioxidáns kategóriából
Az antioxidáns egy olyan stabil molekula, amelynek szerepe az emberi szervezetre káros szabadgyökök semlegesítése. Egy oxidációs folyamatot gátló vegyület, amely sejtjeink és testünk “rozsdásodását”, korai elöregedését hivatott megakadályozni. Bizonyos antioxidáns típusokat (enzimek, koenzimek) az emberi szervezet is elő tud állítani, ám nagy szükség van a táplálék útján bevitt antioxidánsokra is (pl. C-vitamin).
Bodza: antioxidáns, mégis mérgező
A bodza egy nagyon sokoldalú, csodálatos növény. Sok legendában is jelen van, főként az indiánok tartották csodaszernek, és igazuk is volt. A bodza nagyon hasznos, készíthetünk belőle limonádét, ecetet, szörpöt és nagyon sok más finomságot is, de ezen kívül az egészségünk megőrzésében is nagy szerepet játszhat. A bodzának magas antioxidáns…
Az antioxidáns italok hatása a szervezetre
Az antioxidáns italok hatása a szervezetre nem jelent mást, mint az emberi szervezet természetes úton való egészségmegőrző szerepének fokozását gyakorlati alkalmazásban. Ugyanis ha rendszeresen fogyasztunk ilyen italokat, az antioxidáns italok hatása a szervezetre hosszú távon meghozzák eredményüket. Így többek közt a szervezetben az öregedési folyamat lelassul, a szervezet ellenállóbb lesz,…
Antioxidáns tartalmú italok
A reggeli fogyasztása közben föl sem merül bennünk, hogy egy pohár frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé milyen jótékony hatással is van szervezetünkre. Az antioxidáns tartalmú italok segítenek megelőzni olyan betegségeket, mint pl. a cukorbetegség, az allergia vagy a csontritkulás. Mellékesen segítenek abban is, hogy bőrünk, hajunk szép legyen, hisz vitamintartalmuknak…
Milyen problémákat okoz az antioxidáns hiány?
Mikor szervezetünket leteríti egy betegség, ritkán gondolunk arra, hogy egy kis odafigyeléssel ezt könnyen megelőzhettük volna. Soha nem gondoljuk, hogy az antioxidáns hiány okozhat olyan betegségeket, mint az asztma, csontritkulás, érelmeszesedés, látásgyengülés, esetleg cukorbetegség. Az antioxidáns szint mérésére is van már lehetőség fejlett gépek alkalmazásával. Az antioxidáns hiány nem csak…
Antioxidáns hatásai
Szervezetünkben rengeteg kémiai folyamat megy végbe, mely folyamatok normális működése érdekében mi magunk is sokat tehetünk, amennyiben vitaminokat juttatunk szervezetünkbe. Az antioxidáns hatásai is ezáltal erősödnek. Szervezetünk maga is termel antioxidánst, bár csekély mértékben, ami nem elegendő szerveink kifogástalan működéséhez, ezért érdemes pótolni. Az antioxidáns hatásai közt megemlíthetjük, hogy megköti…
Az antioxidáns lúgos víz hasznosságáról
A lúgos vizek közül nagyon soknak van antioxidáns tartalma is, viszont nagyon alacsony mértékben. Az antioxidáns szint növelésével megelőzzük a betegségeket, mivel megvédjük szervezetünket a szabadgyökök károsodásaitól. Léteznek olyan palackozott, lúgosított vizek, amelyek fogyasztásával hozzájárulunk a napi szükséges antioxidáns bevitelhez. Ha az egészségünkre nem ártalmas, hanem hasznos vizet szeretnénk vásárolni,…
A legtöbb antioxidáns
A legtöbb antioxidáns tartalmú zöldségeket és gyümölcsöket érdemes lenne naponta fogyasztani. Az orvosok úgy tartják, hogy minél több antioxidánst beviszünk a szervezetünkbe, annál tovább élünk. Ez az állítás azért igaz, mert az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szabadgyökök roncsolják a sejtjeinket, így azok minél tovább épek maradnak, mi annál több betegséget…
Lézeres antioxidáns mérés
Az antioxidáns mérést már az 1920-as években kezdték alkalmazni. Azt állapították meg, hogy az antioxidánsok lézerfény hatására rezgéseket, más hullámhosszú fényt kibocsátanak ki, és ez mérhető. Ennek a ténynek alapján mi is megmérhetjük az antioxidáns szintünket, ezáltal pedig tisztában leszünk immunrendszerünk erősségével és sejtjeink élettartamának idejével. Amennyiben ez nem megfelelő,…
Antioxidáns hatású anyagok
Szervezetünket nemcsak kívülről éri támadás, de belül is rengeteg ártalmas dologgal kell megküzdenie. Ilyenek például a felszabaduló szabadgyökök, melyek sejtkárosítóak. Ezeket legkönnyebben az antioxidáns tartalmú anyagokkal semlegesíthetjük. Közülük a legismertebb a zsírban oldódó E-vitamin, mely nagyon sok mindenben a segítségünkre lehet. Ilyen például a különböző szív- és agyi betegségek. Mivelhogy…
Legutóbbi hozzászólások