Hírek antioxidáns tartalom és Antioxidáns témában
Fekete áfonya, antioxidáns gyümölcsként
Az antioxidánsok nagyon fontos szerepet töltenek be az öregedés és a betegségek megelőzésénél, ugyanis védik a sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól. Köztudott, hogy a legtöbb antioxidánst az aszalt szilva után a bogyós gyümölcsök tartalmazzák. A sorban a mazsola után rögtön a fekete áfonya következik, amely hegyvidéken, magas völgyekben fordul elő…
Az antioxidáns áfonya
Az áfonyát méltán hívják csodanövénynek, melyet több mint ezer éve használnak hasmenés és skorbut esetén. Gyomorbetegségekre és menstruációs problémákra rögtön hat. Ezen felül használják izomgörcsök, fibrocisztás emlőbetegségek, keringési problémák, érelmeszesedés és trombózis esetén. Mindemellett vérnyomáscsökkentő hatású és nagyon gazdag antioxidánsban az áfonya. Cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. Az erdei…
Legutóbbi hozzászólások