Hírek szabadgyökök és Antioxidáns témában
Antioxidáns gyümölcsök, zöldségek
Az antioxidáns gyümölcsök, zöldségek fogyasztása nagyon fontos azért, hogy megőrizzük az egészségünket. Az antioxidáns bevitele a szervezetbe legnagyobb mértékben akkor teljesíthető, ha nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Ez azért fontos, mert az antioxidánsok megölik a szabadgyököket, ezáltal nem károsodnak a sejtjeink, így csökken a rákos megbetegedés kockázata. Antioxidáns gyümölcsök:…
Antioxidáns gyümölcsök pozitív tulajdonságairól
Antioxidáns gyümölcsök alatt azokat a gyümölcsöket értjük, amelyek olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek antioxidánsként viselkedve elpusztítják a szabadgyököket. Az egyik ilyen antioxidáns gyümölcs a sárgadinnye. A sárgadinnye számtalan jó tulajdonsággal bír, szinte gyógynövényként tartják számon, nagyon sok béta-karotint, A-vitamint tartalmaz, amelyek kiváló antioxidánsok. Az antioxidáns gyümölcsök közül kiemelkedő még az áfonya….
Értékes fűszerünk: az antioxidáns fahéj
A sejtek működése közben szabadgyökök termelődnek, amelyek káros hatással vannak a szervezetre. Ezeket a szabadgyököket meg kell semmisíteni, ezért felelősek az antioxidánsok. Ha a szervezet nem jut elegendő antioxidánshoz, ezt pótolhatjuk más úton is, pl. étrendünkbe iktatva. Többek közt a fahéj antioxidáns tartalma is nagyon magas. Antioxidánsok a fahéjban igencsak…
Antioxidáns zöldségek
Az antioxidáns tartalmú zöldségek rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre, mivel nagyban javítják az egészségi állapotot. Az antioxidánsokat érdemes alkalmazni fertőzések, gyulladások kezelésére, ugyanis megakadályozza a vírusok és baktériumok sejtfalhoz való tapadását. A leghasznosabb, ha természetes formában juttatjuk a szervezetbe, pl. antioxidáns tartalmú zöldségek fogyasztása által. Antioxidánsok a zöldségekben…
Az antioxidáns jelentősége az egészségre nézve
Világunkban egyre jelentőségteljesebben érik olyan hatások az emberi szervezetet, melyek károsan befolyásolják az egészségi állapotot, felgyorsítják az öregedést, gyengítik az életminőséget. Az élő szervezetben, illetve táplálékban természetes vagy mesterséges vegyületek formájában megjelenő antioxidáns megvédi a legyengült szervezetet. Az antioxidáns jelentősége abban áll, hogy az élő sejtek energiatermelő szervecskéiben keletkező sejteket…
Antioxidáns fűszerek
Korunk társadalmának legnagyobb problémája a népbetegségek – daganatos megbetegedések, cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek stb. – elleni küzdelem. Ennek egyik hatékony módszere az anitoxidáns fűszerek rendszeres használata. Ilyen fűszer pl. a gyömbér, fahéj, kakukkfű, kurkuma, hogy csak néhányat említsünk közülük. Hazánkban nagyszámban megtalálhatók és beszerezhetők ezek a csodanövények, ezért ki kell…
Miben segít az antioxidáns étel?
Az antioxidáns étel nagyon sokat segíthet nekünk abban, hogy megőrizhessük egészségünket, fiatalságunkat, ideális testalkatunkat. Nagyon fontos mindenki számára az egészséges étkezés, hiszen senki sem szereti a túl korán megjelenő ráncokat, a cukorbetegséggel járó inzulininjekciókat, a rákkal járó kemoterápiát, a korai halál lehetőségét. A továbbiakban a szabadgyököket legyőző, fiatalító egészségmegőrző ételekről…
Mit jelent az antioxidáns érték?
Szervezetünk legnagyobb ellenségei a szabadgyökök, melyek szervezetünk „rozsdásodását” (oxidációt), öregedést, sejtjeink károsodását okozzák. Minden növénynek megvan a maga védő, antioxidáns hatása. Ezek mérésére fejlesztették ki a tudósok azt a mutatót, mely egységes mérőszámot mutat, ezt nevezzük ORAC értéknek, mely az adott növény antioxidáns értékét mutatja. Az antioxidáns érték vagy ORAC…
Növényi alapanyagokból készült antioxidáns csepp
Az antioxidánsok segítik a szervezetbe került szabadgyökök semlegesítését, ezáltal küszöbölvén ki a különböző krónikus megbetegedések kialakulásának lehetőségét. A szabadgyökök káros hatása szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, daganatos megbetegedésekhez és a szervezet korai öregedéséhez vezethet. Az antioxidáns csepp ezen szabadgyökök ellen veszi fel a harcot eredményesen. Az antioxidáns csepp javítja a közérzetet,…
Az antioxidáns C-vitamin jótékony hatásai
Az antioxidánsok lényege, hogy megkötik és semlegesítik a szervezetben található szabadgyököket, melyek a környezetből származó méreganyagok útján kerülnek a szervezetünkbe. Ezen tulajdonsága miatt számít antioxidánsnak a C-vitamin is. A C-vitamin (vagy aszkorbinsav) nagyon jól oldódik vízben, s így a szervezet legtávolabbi részeibe is képes eljutni, ahol semlegesíti a szabadgyököket. Az…
Legutóbbi hozzászólások