Hírek táplálkozás és Antioxidáns témában
Az antioxidáns források védelme az emberi szervezetre
A vajat, ha szobahőmérsékleten tároljuk, kitesszük annak a veszélynek, hogy elromlik – ennek a romlásnak a magyarázata egy egyszerű kémiai reakció. A folyamat során a vaj oxigénnel találkozik, és ennek hatására oxidálódik, ekkor beszélünk avasodásról. Testünkben is végbemegy az „avasodás”, noha az oxigén a lételemünk. Ennek elkerülése végett antioxidáns források…
Az antioxidánst tartalmazó ételek bevitelének fontossága
Az antioxidánst tartalmazó ételek fogyasztása jó hatással van szervezetünkre. Tudjuk, hogy az oxidáció folyamata testünkben az öregedést jelenti, és hogy sok kárt tud okozni. Az öregedés ugyan egy természetes folyamat, de ennek sebességét lelassíthatjuk különböző módszerekkel. Napjainkban különösen fontos, hogy vigyázzunk egészségünkre, mert az immunrendszer rengeteg káros hatásnak van kitéve….
A szabadgyökök keletkezése
A természetes élettani folyamatokkal együtt jár a szabadgyökök keletkezése, immunrendszerünk is termeli és fel is használja azokat a támadó mikroorganizmusokkal szemben. Optimális esetben a szabadgyökök száma nem lépi túl a megengedett határt, szervezetünk antioxidánsokkal semlegesíti a fölösleget. A szabadgyökök keletkezése, azok elszaporodása több külső és belső tényező által indukálódik. A…
Az antioxidáns szint
Optimális esetben a szabadgyök és antioxidáns szint egyensúlyban van, vagy az utóbbi javára billen át a mérleg nyelve. Ezzel az állapottal sajnos egyre ritkábban és egyre kevesebb ember büszkélkedhet, ugyanis annyira sok káros környezeti hatás éri szervezetünket, hogy az már önmagában elég lenne ahhoz, hogy jelentősen megnőjön a szabadgyökök száma….
Legutóbbi hozzászólások